Tízezrek jelentkeztek a nyitrai Jaguar-gyárba

Már eddig több mint 43 ezer érdeklődő jelentkezett a Jaguar Land Rover 2018-ban megnyíló új felvidéki gyárában létrejövő mintegy 2800 munkahely betöltésére – jelentette a tót Munka, szociális és családügyi központ (ÚPSVR) adataira hivatkozva a TASR tót közszolgálati hírügynökség szerdán.

A brit autómárka Nyitrán építendő gyáráról szóló beruházási szerződést tavaly decemberben Pozsonyban írták alá a tót kormány és a 2008-tól az indiai Tata Group tulajdonában lévő cég képviselői. A nyitrai üzem – amely már a negyedik "Szlovákiában" működő autógyár lesz – a tervek szerint 2018-ban kezdi meg a gyártást, a beruházásnak köszönhetően 2800 új munkahely létesül.

Az autógyárban létrejövő új munkahelyek iránt érdeklődők tavaly év vége óta regisztrálhatnak, a regisztrációs íveket eddig 43 653-an töltötték ki.

Ez a szám több mint tizenötszöröse a betölthető új munkahelyek számának és egyidejűleg arra is utal, hogy az üzemnek vélhetően nem kell szembenéznie a némely elemzők által korábban jelzett munkaerőhiánnyal. A Jaguar Land Rover a jövő évben kezdi el leendő alkalmazottai kiválogatását nyitrai üzemébe, az ott állást keresők száma addig várhatóan még tovább nő majd.

Az 1,1 milliárd fontos beruházásból megépülő nyitrai üzem gyártószalagjairól a tervek szerint már 2018-ban 150 ezer gépkocsi gördül majd le. Egy ilyen gyártási eredmény mellett a Felvidéken készülő gépkocsik száma jelentősen túllépheti a jelenleg a gyártáskapacitás határának tartott évi egymilliót, amelyet a jelenleg működő három autógyár – a pozsonyi VW, a nagyszombati PSA és a zsolnai Kia – már tavaly elért.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »