Tizenöt métert ástak, hogy megszökjenek a börtönből

Leleményes csellel lépett meg négy külföldi rab Bali szigetének egyik börtönéből. Az indonéz rendőrség tájékoztatása szerint egy tizenöt méter hosszú alagúton keresztül szöktek meg – írja a Guardian. A négy fogvatartott egy 75 centi széles nyomvonalat ásott a Kerobokan börtön orvosi klinikája mögött, amely átvezetett a börtönfal mögé.

A hatóságok által közzétett fotón az alagút inkább egy vízzel teli sáros gödörhöz hasonlít, mint egy jól kialakított alagútra, így aztán feltehetően nehéz dolguk volt a raboknak, hogy átcsússzanak rajta.

Jelenleg hajtóvadászat folyik a szökésben lévő rabok után, egyikük egy ausztrál állampolgár, a 33 éves Shaun Davidson, akit a bevándorlási törvények megsértése miatt ítélték el tavaly szeptemberben, mivel személyazonosságát egy másik férfi útlevelével igazolta. Egyik társa egy bolgár férfi, aki pénzmosásért ült. A harmadik szökésben lévő egy indiai, akit kábítószerbirtoklásért tartóztattak le. A negyedik legkeresettebb bűnöző Bali szigetén jelenleg a negyedik rab, egy ötven éves maláj férfi, akit szintén drogterjesztés miatt kaptak el.

A Guardian összeállítása szerint nem ritkák a fogolyszökések Indonéziában, múlt héten Szumátrán 76 rab lépett meg a Jambi börtönből, egy hónappal korábban pedig 442-en oldottak keretet egy szumátrai börtönből.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »