Tizenöt lejre nőhet az étkezési utalvány értéke

Tizenöt lejre nőhet az étkezési utalvány értéke

Már csak a képviselőház plénumán múlik, hogy a mostani 9 lejről legtöbb 15 lejre nőjön az étkezési utalványok értéke, miután kedden az alsóház munkaügyi bizottsága elfogadta a vonatkozó törvénymódosítást. A jelentés jövő héten kerülhet a plénum elé – közölte Adrian Solomon, a bizottság szociáldemokrata párti (PSD) elnöke.

kajajegy_1_or_b

„Az továbbra is a munkaadó döntése lesz, hogy megtartja-e a mostani értéket, vagy megemeli azt” – hangsúlyozta a honatya. Annak kapcsán, hogy a kormány ellenzi ezt a lépést, a szociáldemokrata képviselő annyit mondott, hogy „a kormány mindig ellenzi a hasonló intézkedéseket választási évben”.

„Én azonban azt remélem, ennek csakis jótékony hatása lesz az ország költségvetésére, mert ezeket az utalványokat a kereskedelemben használják fel, így bevételt hoznak az államnak” – felelte Solomon.
Ami a költségvetésre rótt akár 300 millió lejes terhet illeti, a bizottság elnöke úgy vélekedett, ez nem az állami költségvetést terheli.

„Ezekre az utalványokra csak azok a kórházak jogosultak, amelyek költségvetési többlettel rendelkeznek, ugyanakkor az önálló ügyvitelű vállalatok, minden állami tőkéjű vállalat él ezzel a munkaösztönzési móddal, valószínűleg ezért készült el ez a számítás, de ez nem az állami költségvetést terheli, mert nem az állami költségvetésből finanszírozzák ezeket az utalványokat” – szögezte le a szociáldemokrata politikus.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »