Tizennyolc évet kapott az asztallábbal gyilkoló

Tizennyolc évet kapott az asztallábbal gyilkoló

A Fővárosi Ítélőtábla helyett kirendelés alapján eljáró Pécsi Ítélőtábla jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélte azt a budapesti férfit, aki 2013 márciusában megölte élettársa új barátját. A vádlott első fokon 24 évet kapott, ezt enyhítette hat évvel másodfokon az eljáró bíróság.

A vádlott korábbi élettársának új barátjával veszett össze. Mindketten gyógyszer és alkohol hatása alatt voltak. A sértett megütötte, mire a vádlott egy asztallábbal agyonverte. A Fővárosi Törvényszék első fokon 24 év fegyházra ítélte gyilkosságért. A férfi erőszakos személyiség, korábban rendőröket, BKV-ellenőröket és biztonsági őröket is bántalmazott. Ezért az ügyész súlyosításért fellebbezett.

„A vádlott speciális bűnismétlő a vagyon elleni, a garázda jellegű és a zaklatási bűncselekményben. Minderre figyelemmel a kiszabott büntetés nem tettarányos, ezért annak súlyosítása indokolt” – mondta Káli Katalin, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A vádlott az utolsó szó jogán azzal védekezett, hogy pánikba esett. „Én elmondtam az elejétől fogva, hogy pontosan mi történt, és ahogy az elsőfokú tárgyalás elkezdődött, azt kell hogy mondjam, teljesen eltértünk a valós történéstől” – fogalmazott W. Guidó Gábor vádlott.

A Fővárosi Ítélőtábla nevében eljárva a Pécsi Ítélőtábla 18 évre enyhítette a szabadságvesztés időtartamát. „Figyelemmel a sértetti, rendkívül nagymértékű és meghatározó közrehatásra a másodfokú bíróság nemhogy az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabására nem látott lehetőséget – amire nyilvánvalóan csak olyan bűncselekmények esetében kerülhet sor, amelyek kiemelkedő tárgyi súlyúak, jelen esetben ez nem áll fenn –, hanem egyenesen a büntetés enyhítését látta indokoltnak” – nyilatkozta Tóth Sándor tanácsvezető bíró.

A vádlott, ha jól viseli magát a börtönben, kilenc év múlva szabadulhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »