Tizennégy évig nem vitte vissza a VHS-t, letartóztatták

Tizennégy évig nem vitte vissza a VHS-t, letartóztatták

Letartóztattak egy észak-karolinai férfit kedden, miután 2001-ben nem vitte vissza a videókölcsönzőbe az Eszement Freddy című filmet. A vígjáték főszereplője is megdöbbent és kiállt mellette.

Nehéz elképzelni azt a döbbenetet, amit a 37 éves James Meyers érezhetett, mikor megtudta, miért verték bilincsbe kedd reggel, mikor épp a lányát vitte az iskolába. A Huffington Post cikkéből kiderült: bár először egy törött hátsó lámpa miatt állították félre, később már kiderült, hogy letartóztatási parancs is van a rendőrök kezében. A férfi ugyanis nem vitte vissza a videókölcsönzőbe az Eszement Freddy című, 2001-es filmet: de nem egy vagy két hónappal, hanem több mint tizennégy évvel korábban. Meyers akkoriban még nem egészen huszonhárom éves volt.

A kikölcsönzött film főhőse is kiállt mellette

„Azt hittem, viccről van szó” – jelentette ki Meyers a WSOC-TV-nek, de hiába várta, nem érkezett a kandikamera és a tévéstáb, és tényleg előállították őt. Nem akarta elhinni a történteket az Eszement Freddy (Freddy Got Fingered) főhőse, Tom Green sem, aki csütörtöki Twitter-bejegyzésében azt írta: nehezen akarta elhinni, hogy mindez igaz lehet.

Meyers elmondta, már bizonytalanok voltak az emlékei a film kikölcsönzését illetően. Jelenleg viszont úgy áll, hogy miután nem vitte vissza, már 2001-ben kézbesítettek neki erről egy iratot. Megállítása után mindenesetre engedték neki, hogy lányát még elvigye az iskolába, azzal a feltétellel, hogy aztán megjelenik a rendőrségen.

Kétszáz dollárt fizethet

A rendőrségtől Jonathan Hathcock megerősítette a Huffington Postnak az előállítás tényét, és azt mondta, nem az számít, hogy konkrétan milyen ügyről van szó, hanem hogy nekik el kellett járniuk miatta.

A NY Daily News azóta elérte Greent is, aki elmondta, már beszélt is Meyersszel, és felajánlotta neki a segítségét. Green egyébként a Cool Túra és a Charlie Angyalai című filmekből lehet még ismerős a magyar nézők számára.

Meyers akár kétszáz dolláros bírságot is fizethet, a tárgyalását pedig április 27-ére tűzték ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »