Tizennégy évet kapott az újszülöttjét megölő nő

Tizennégy év börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken első fokon azt a fiatal nőt, aki megölte újszülöttjét két évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón, a gyerek apja bűnsegédként tizenkét év fegyházbüntetést kapott – tájékoztatta a bíróság sajtótitkára az MTI-t.

Veszprémyné Szajkó Márta elmondta: a vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A törvényszék megállapította, hogy a pár 2013 májusában ismerkedett meg. Amikor megtudták, hogy a lány állapotos, elhatározták, hogy semmiképpen sem tartják meg a gyermeket, és titokban tarják a terhességet. A lány egy háztartásban élt a szüleivel, de nekik sem merte elmondani, hogy állapotos.

Az internetről tájékozódtak arról, hogy mi árthat egy magzatnak, de a lány a próbálkozásaik ellenére sem vetélt el. Megállapodtak abban, hogy ha a gyermek mégis megszületik, akkor a lány megfojtja, majd szól a barátjának, és elássák az újszülöttet.

A védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést

A lány 2014. július 8-án este egyedül volt otthon, amikor a szülés megindult. A fürdőkádban állva megszülte a gyermeket, szülés után brutálisan bántalmazta, majd törülközőbe csavarva a fürdőszoba padlójára tette. Ezt követően telefonon felhívta az édesanyját, majd a gyermek apját. Hazaérkezve a lány anyja értesítette a mentőket, akik bejelentést tettek a rendőrségen.

Az orvosszakértői vélemény szerint az újszülött sérülései olyan súlyosok voltak, hogy a szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a védők pedig enyhítésért jelentettek be fellebbezést. Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »