Tizennégy éremből juthat nekünk is

Szédületesen indítottuk a riói olimpiát, 1 nap elteltével 2 aranyunk van. Jöhet a második nap, amikor 14 számban osztanak érmeket. Nem maradunk izgalom híján vasárnap sem, sőt, akár megint dobogóra állhatnak versenyzőink.

A RIÓI OLIMPIA TELJES MAGYAR PROGRAMJA!

A vasárnapi versenynap egyik legérdekesebb magyar érdekeltségű eseményének az ökölvívó Bacskai Balázs bemutatkozása ígérkezik a riói olimpián. A 69 kilogrammosok között 2010-ben Európa-bajnok Bacskai most szerepel először olimpián. Ehhez a premierhez ráadásul a mumusát kapta partnerül, ugyanis magyar idő szerint 23.15-kor a francia Souleymane Cissokho ellen lép majd ringbe, akit eddig még egyszer sem tudott legyőzni, legutóbb éppen a bakui kvalifikációs tornán kapott ki tőle a döntőben. Itt az idő, hogy végre megszakítsa Bacskai ezt a negatív sorozatot.

A sportlövőknél a női légpisztolyosok versenyében Tobai-Sike Renáta és Egri Viktória versenyez majd, és előbbinek ha nem remeg meg a keze, elbírja az esélyesség terhét, akkor akár még a magyar idő szerint délután négykor kezdődő fináléban is odaérhet a legjobbak közé. Hidvégi Vid bemutatkozása után egyetlen magyar női tornászunk, Kovács Zsófia is bemutatkozhat Rióban, őt a selejtező második csoportjában szólítják majd a szerekhez.

Valamennyi asztaliteniszezőnk sikerrel vette a szombati fordulót, így reményeink szerint nem a vasárnap jelenti majd számukra a végállomást. A teniszezők is elkezdik a versenyüket, Babos Tímea a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitova ellen bizonyítaná, nem volt véletlen az olimpia előtti bravúros szereplés Florianópolisban, ahol mind egyesben, mind pedig párosban, Jani Rékával az oldalán a fináléig jutott. Párosuk programja egyelőre bizonytalan, így nem tudjuk, vajon vasárnap már nekik is pályára kell-e lépniük román ellenfelükkel szemben.

Úszóink közül Hosszú Katinka és Balog Gábor 100 méter háton, Bernek Péter és Kozma Dominik 200 méter gyorson, Sztankovics Anna 100 méter mellen, Késely Ajna és Kapás Boglárka pedig 400 méter gyorson kezdi meg a szereplését az előfutamban, ahol a magyar férfi 4×100-as gyorsváltó is érdekelt lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »