Tizenketten vannak még életveszélyben a nizzai "Mohamed-rali" óta

Tizenketten vannak még életveszélyes állapotban a francia nemzeti ünnepen történt, 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadás sérültjei közül – mondta pénteken Francois Hollande francia elnök a biztonsági kabinet ülését követően Párizsban.

"A veszély azonban még nem múlt el, és nem csak Franciaországban" – hangsúlyozta az államfő és ismételten a lehetséges biztonsági rések kivizsgálását ígérte.

Hangsúlyozta: a nizzai terrortámadással összefüggésben bírált Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter teljes bizalmát élvezi.

A belügyi tárca vezetőjét az ellenzék azzal vádolja, hogy nem a tényeknek megfelelően adott tájékoztatást a rendőrség nizzai bevetéséről. A Libération című baloldali lap helyszíni felvételekre hivatkozva csütörtöki számában azt állította, hogy a tengerparti sétányt, amely autómentes övezetté alakult július 14-én este, és ahol 30 ezren gyűltek össze a tűzijáték megtekintésére, a városvezetés egyetlen rendőrautóval zárta le, az országos rendőrség munkatársai pedig egyáltalán nem voltak jelen. A belügyminiszter szerint ez nem igaz. Cazeneuve aláhúzta, hogy az országos kapitányság 64 rendőre segítette aznap a helyiek munkáját Nizzában. Hollande elmondta: ezzel összefüggésben a jövő héten várható a rendőrség belső vizsgálatának eredménye.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »