Tizenkét évet kapott az élettársát és nevelt lányát erőszakoló "férfi"

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy baranyai férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék határozatát. A törvényszék korábbi ítélete ellen a vádlott felmentésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A férfi élettársának lakásban élt együtt a nő korábbi kapcsolatából származó kiskorú fiával és lányával, valamint közös kapcsolatukból született fiukkal. Ittasan több alkalommal bántalmazta családtagjait, fenyegető magatartása miatt élettársa nem mert ellene feljelentést tenni, illetve azokat minden alkalommal visszavonta.

2013. október 13-án este az ittasan késsel fenyegetőző férfi arra kényszerítette élettársát és lányát, hogy vetkőzzenek meztelenre, majd "szexuális vágyainak kielégítése érdekében különböző szexuális cselekményekre kényszerítette őket". A férfi 2014. november 3-án este – a korábbiakhoz hasonlóan – a sértett akarata ellenére közösült vele.

A vádlottat mellékbüntetésként tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte a Pécsi Ítélőtábla.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »