Tizenkét éves fiú ellen emeltek vádat rablás miatt

Vádat emelt egy tizenkét éves fiú ellen rablás bűntette miatt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a fiatalkorú vádlott tavaly szeptember közepén Tiszakürtön, az iskola folyosóján erőszakkal szerezte meg egy 11 éves kislány fülbevalóját.

A fiú aznap délelőtt felszólította iskolatársát, hogy adja át neki a fülbevalóját. Amikor ő ennek nem tett eleget, a fiú a kislány ökölbe zárt tenyeréből, az ujjak kifeszítésével próbálta megszerezni az ékszert, de így sem érte el a célját.

A feldühödött fiatal a folyosó falához lökte a lányt, majd többször megrúgta a combját olyan erővel, hogy a bántalmazott végül a földre esett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az iskolai csengő hatására a fiú abbahagyta a cselekményt.

A lány rettegett attól, hogy a fiú a fülbevaló megszerzése céljából ismét megveri, így amikor délben az iskola ebédlőjében találkoztak, átadta neki az ékszert.

A fiatalkorú elkövetővel szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelését kezdeményezte – olvasható az ügyészség közleményében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »