Tizenhét holtestre bukkantak egy bárkán

Tizenhét migráns holttestére bukkantak a Földközi-tengeren egy bárkában csütörtök délután – jelentette a Reuters hírügynökség az olasz parti őrség közlésére hivatkozva. Az első értesülések szerint a nap folyamán nyolc művelet során összesen 1128 migránst kimentettek.

Az olasz hírügynökség közlése szerint egy bárkáról vészjelzést adtak le a Szicíliától délre eső vizekről. Az ír James Joyce hadihajót küldték a segítségére. Sikerült elérni, és megmenteni 452 embert. Találtak viszont 17 holttestet is. A migránsok az első feltevések szerint valószínűleg megfulladtak a raktérben a motor kipufogógázától.

Egy nappal korábban huszonkét holttestre bukkantak a Földközi-tengeren sodródó gumicsónakokban a Líbia partjaihoz közeli nemzetközi vizeken. 600 embert ugyanakkor kimentettek.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint ebben az évben eddig 79 861 menekült, illetve migráns érkezett Olaszországba tengeri úton, elsősorban Líbiából. A veszélyes úton eddig majdnem 3000, Európába igyekvő ember vesztette életét vagy tűnt el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »