Tizenegyesdráma után elődöntőben a németek

A világbajnok német válogatott jutott tovább a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjéből. Miután a rendes játékidő és a hosszabbítás is 1-1-re végződött, végül pedig a 11-esekben 6-5-re jobbnak bizonyult az előző kontinenstornán ezüstérmes olasz csapatnál.

Sokan jó meccset vártak a Németország-Olaszország Eb-negyeddöntőtől, de koránt sem igazolódtak be a várakozások. Az első félidő olykor kényelmes labdajáratásait egy-egy olasz kontra vagy német rágyorsítás pörgette fel. Aggódniuk azonban nem kellett a fotelben esetleg elszenderülő szurkolóknak, a hatalmas taktikai harc mellett a 27. percben csak egy szabálytalan Bastian Schweinsteiger gól történt.

A második játékrész pedig ott folytatódott ahol az első abba maradt. Német labdajáratás, olasz kivárás. Ám, némileg meglepő módon a 65. percben mégiscsak fel lehetett ugrani abból a kényelmes fotelból.

Gomes remekül látta meg a mélységből érkező Hectort, a hátvéd középre tett labdájára Özil érkezett és a rövidbe bombázott. (1-0)

A hátrány tudatában magához ragadta a kezdeményezést az olasz csapat és miután Boateng igen fura módon ért kézzel a labdába a saját tizenhatosán belül, a 78. percben Leonardo Bonucci tizenegyesből egyenlített. (1-1)

A ráadásban persze nem iparkodtak a csapatok, könnyed tili-toli folyt a pályán. Jöhettek tehát a tizenegyesek, ami sok hibát hozott, ugyanis az olaszoktól négyen, a németektől hárman rontottak. A döntés végül Hector lábában volt, aki Buffon hasa alatt elhelyezte a labdát a kapuba, így a németek vért izzadva ugyan, de ott vannak az elődöntőben és várhatják a francia-izland meccs győztesét.

Itt megnézheti a meccs összefoglalóját a tizenegyesekkel együtt.

Németország-Olaszország 1-1 (0-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 6-5

Bordeaux, 38 764 néző, v.: Kassai Viktor

gólszerzők: Özil (65.), illetve Bonucci (78., 11-esből)

sárga lap: Hummels (90.), Schweinsteiger (112.), illetve Sturaro (56.), De Sciglio (57.), Parolo (59.), Pellé (92.), Giaccherini (103.)

Németország: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich, Khedira (Schweinsteiger, 15.), Kroos, Özil – Müller, Gomez (Draxler, 72.)

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza, 121.), – Florenzi (Darmian, 86.), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pellé, Éder (Insigne, 108.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »