Tizenegy gyárat és rengeteg autót felgyújtottak a tüntetők

Hat nap leforgása alatt tizenegy gyárat és csaknem hatvan járművet gyújtottak fel az állami földkisajátítások ellen tüntetők Etiópiában – derült ki helyi médiajelentésekből pénteken.

A rendbontás pénteken is folytatódott a főváros, Addisz-Abeba körül és Oromia tartományban – mondta el Fikadu Tesszema kormányszóvivő.

“A zavargások résztvevői köveket dobáltak, autókat gyújtottak fel és kárt tettek köz-, illetve magántulajdonban” – mondta.

A tüntetéssorozat vasárnap kezdődött egy kormányellenes tiltakozással, amely során több mint 55 tüntetőt taposott halálra a könnygáztól és lövésektől megriadt tömeg.

A főváros körüli Oromia tartományban már 2015 novembere óta sorozatosak a rendbontások, azóta, hogy a kormány új építkezési programokat jelentett be Addisz-Abeba körül. A vasárnapi esettel jogvédő csoportok szerint több mint 450-re nőtt azok száma, akik 2015 óta tüntetésekben vesztették életüket az országban.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Visszatért az éhínség EtiópiábaMigránsok háborúja Franciaországban: egy etióp férfit agyonvertekRovatok: KékfényTelepülés: VilágCímkék: kékfény, Etiópia, tömegzavargás, gyújtogatás, tüntetőkForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »