Tizedszerre rendezték meg a kocsifecskendő-versenyt

Tizedszerre rendezték meg a kocsifecskendő-versenyt

Tűzoltók lepték el a marcali strandot. A Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Marcali Hivatásos Tűzoltóság közreműködésével immár hagyományosan 10. alkalommal, rendezte meg kocsifecskendő-versenyét, ahová az ország egész területéről várták a nevező csapatokat.

Tizedik alkalommal találkoztak hagyományőrző tűzoltók Marcaliban.

„Mi több éve versenyzünk már, úgyhogy igazából év közben szoktunk készülni, meg amikor elkezdődik a verseny, akkor versenyről versenyre gyakorlunk” – mondta Vida Valentina Pomázról.

A vendéglátók az 1800-as évek végének egyenruhájában teljesítették a feladatokat.

„A hagyományőrzést azért tartjuk fontosnak, mert a tűzoltóságnak szerves része ez a dolog, és ebben a rendezvénysorozatban úgy tudjuk megmutatni igazán, hogy mennyire tiszteljük a hagyományt” – mondta Mercz András tűzoltó százados.

Tíz csapat sietett a tűzhöz, vízzel teli vödörrel a kezükben másztak létrára, de a kocsiknak is jutott szerep a marcali strandon megrendezett versenyen.

„Nagyon különböző feladatokat találtunk ki a versenyre Egyik száma a mocsárjáró, ahol kell menni egy kört, utána talicskával két főnek kell tolni egy személyt végig a pályán, utána jöhet a vödörmerés, amikor két vödörrel meg kell merni egy vödröt, és a végére ki kell lőni a célt a hagyományos kocsifecskendővel” – fejtette ki Tompos Gábor, a marcali tűzoltóság parancsnoka.

A résztvevők ezúttal egy pohár sör és egy tányér babgulyás mellett beszélhették meg a verseny és a hétköznapok tapasztalatait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »