„Tízből hét-nyolc esetben sikerül megelőzni a terrortámadásokat”

A biztonságpolitikai szakértő szerint most tízből hét-nyolc esetben sikerül megelőzni a terrortámadásokat. Ez egy „maximum aránynak” számít, s jó lenne, ha tartani lehetne ezt – mondta Földi László az állami televízió vasárnap reggeli műsorában.

A szakértő szerint az, hogy most nincsenek „események”, azt is mutatja, a párizsi és a brüsszeli merényletek után a rendvédelem „észbe kapott”, sokkal jobb az információcsere, az együttműködés. Ugyanakkor – jegyezte meg Földi László – a biztonság jelenleg mindent megelőz, a gazdasági, szociális ügyeket is.

Kiemelte továbbá, hogy „az utánpótlást” nem sikerült elvágni, a migránsinvázió tart, továbbra is megszámolhatatlanul jönnek azok, akik beállhatnak a sorba, hogy merényleteket kövessenek el, „cirkuszt” akarnak.

A franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság (Eb) terrorfenyegetése alapján azt mondta: egy nem szokványos háború zajlik, így azt nem lehet kiszámítani. Vannak olyan forgatókönyvek, amelyek szerint az Eb alatt a terroristák arra várnak, hogy a rendvédelem kimerüljön, az emberek félelemérzete, ébersége csökkenjen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »