Tíz nap kell a román határ lezárásához – bármikor megindulhat az illegális bevándorlók újabb áradata

MTI nyomán

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem lehet tudni, hogy szükség lesz-e a magyar-román határon kerítés építésére, de ha igen, Magyarország tíz nap alatt képes felépíteni.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán péntek este emlékeztetett:

80 milliárd forintot költött a magyar állam az elmúlt évben a migránsválság kezelésére. Megjegyezte: ehhez képest kevés pénzügyi segítséget, mindössze 3 milliárd forintot kapott az ország az Európai Uniótól.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a migránshelyzet kezelése ugyanakkor folyamatos kiadásokat jelent. Az elkövetkező időszakra 7 milliárd forintot különített el a kormány védekezési célra – tette hozzá. Tuzson Bence ugyanakkor hangsúlyozta: a migránsválságban nem a pénzügyi szempontok a legfontosabbak, hanem az, hogy meg kell védeni a magyar állampolgárokat, és fenn kell tartani a biztonságot az országban.

Már hosszú hónapok óta sejthető volt, hogy a balkáni útvonal lezárulásával Románián keresztül próbálnak majd Nyugat-Európába jutni a migránsok. Erre már tavaly is figyelmeztették a kormányt.  Kérdéses, hogy tíz nap mennyire lesz hosszú idő ebben az esetben. Egy biztos, akárcsak a többi tranzit állam, Románia is a lehető leggyorsabban akar majd megszabadulni az illegális bevándorlóktól. Sajnos komoly esélye van annak, hogy ismét hatalmas, akár több tízezres migránsáradat zúdul hazánkra.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »