Tíz évvel ezelőtt gyilkolták meg Szögi Lajos tanár urat!

„Öld meg a magyart!” – Egy évtizeddel ezelőtt (2006. október 15-én) gyilkolta meg egy cigányhorda Szögi Lajost a Sátoraljaújhelyhez közeli Olaszliszkán a két kislánya szeme láttára. Az akkor 44 éves Szögi Lajos tiszavasvári földrajz-biológia szakos tanár 44 évet élt.

Negyven-ötven cigány rontott rá és verte halálra a teljesen vétlen és védtelen magyart, ám végül csak nyolcra sikerült rábizonyítani a bűncselekményben való részvételt. Szögi Lajos emlékét a nemzeten túl Tiszavasváriban ma már utca, Olaszliszkán emlékmű és emléknap is őrzi, tragédiáját – elég szerencsétlen és kegyeletsértő módon – egy tavaly bemutatott színpadi mű cselekményébe is beleszőtték.

A 2008-2009-ben elkövetett cigánygyilkosságok áldozatainak hozzátartozói milliókat, míg a Szögi Lajos három gyermekét egyedül felnevelő özvegy nemzeti kormányunktól egyetlen fillér „kárpótlást” sem kapott. Kettős mérce ez a javából, amely ezúttal is a magyarokat sújtotta. Az Olaszliszkán tíz évvel ezelőtt végbement tragédia részleteit szinte mindenki ismeri, de az évforduló alkalmából röviden fölelevenítjük a történteket.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel, rengeteg hozzászólással elérhető ITT

Forrás: kuruc.info

Emlékeztető: 2010. december 6-án a narancsos többségű magyar törvényhozás elutasította azt a javaslatot, hogy a Szögi Lajos családjának a bíróság által jogerősen megítélt 46 millió forintot a költségvetés állja, mert a gyilkosság börtönbe zárt tettesei képtelenek azt kifizetni. A beterjesztést az országgyűlés 117 igen és 215 nem szavazattal még tárgysorozatba sem vette. Az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői támogatták a javaslatot, ám a kormánypárti frakció tagjai – 8 igen és 11 tartózkodó szavazatot leszámítva – nemmel voksoltak. Szögi Lajos családja nem érdemelt kárpótlást, mert Szögi Lajos „csak” egy rendes, megbecsült, köztiszteletben álló magyar volt.” (Részlet a Narancsos korrektség című írásból) A hat roma áldozat családjai 70 millió forint kártérítést kaptak…


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »