Tíz év, kétmillió Wizz Air-utas Marosvásárhelyen

Tíz év, kétmillió Wizz Air-utas Marosvásárhelyen

Bő tíz év, kétmillió utas – ez a magyarországi Wizz Air diszkont-légitársaság és a marosvásárhelyi repülőtér szerdán közölt mérlege. A 2 000 000. utas ünnepélyes fogadtatásban részesült, amelyet a megye, a reptér és a fapados cég vezetői biztosítottak.

repter_wizzair-1138_b

Delia Boboia pedig igencsak meglepődött, amikor a szerdai Frankfurt–Marosvásárhely-járat leszállása előtt a hangosbemondóban meghallotta a nevét. A Wizz Air személyzete gratulált a kétéves fiacskájával utazó hölgynek, és lelkileg felkészítette arra, ami a célállomáson fogja várni. Az Erzsébetvárosban lakó hölgy a Magyarországon bejegyzett diszkont-légitársaság 2 000 000. utasa, aki Marosvásárhelyről indult vagy ide érkezett. Ezért rövid köszöntőkkel, népzenével és néptánccal, valamint egy jelképes ajándékkal várták a fiatal anyukát, aki David nevű fiával már visszatérő kliensnek számít a Wizz Air járatain.

A fapados társaságnak ezt a kerek, kétmilliós számot bő tíz év alatt sikerült elérnie; a cég 2006 tavaszán indította a Transilvania Nemzetközi Repülőtérről az első nemzetközi járatait. Azóta – néhány hónapos kivonulását leszámítva – rendszeresen repül Marosvásárhelyről, vagy úgy is lehetne fogalmazni, hogy jelenleg csak a Wizz Air repül rendszeresen a Székelyföld fővárosából. A reptér új igazgatója, Peti András pedig derűlátónak mutatkozott, amikor az ünnepély keretében kijelentette, hogy reményei szerint a következő kétmillió utasra nem kell újabb tíz évet várni, öt is elég lesz.

Ez viszont már nemcsak a vecsési cégtől függ, a labda inkább a marosvásárhelyiek térfelén, pontosabban a kifutópályájukon pattog. Csütörtöktől október 12-éig javítások miatt bezár a repülőtér, azonban ahhoz, hogy a Transilvania több gépet tudjon fogadni, nemcsak foltozgatásra, hanem teljes felújításra volna szükség. Péter Ferenc, a Maros megyei közgyűlés elnöke is tudatában van a felelősségnek; mint mondta, eddig is próbáltak lobbizni a kormányban, ezentúl is mindent megtesznek azért, hogy a közlekedésügyi minisztérium erősítse meg a térképén Marosvásárhely nevét. A Wizz Air mindenképpen maradna Marosvásárhelyen és a Székelyföldön, hisz a kommunikációs igazgatója, Vásárhelyi Gábor az egyik legkomolyabb partnernek nevezte a vásárhelyi repülőteret és annak utazóközönségét.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »