Tíz év fegyház a betegeket kifosztó ápolónak

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy férfit, aki eltulajdonította a szentesi kórház idős betegeinek értékeit. A bíróság rablás és kifosztás bűntettében, valamint más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek az 55 éves szabadkai férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltotta az egészségügyi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától. A vádlott a szentesi kórházban dolgozott ápolóként. Rossz anyagi helyzete miatt 2014 februárjában úgy döntött, hogy elveszi a kórházban ápolt idősek értékeit, s így jut pluszbevételhez.

A férfi két éven át többször elvett a sértettek kórteremben hagyott pénzéből, emellett egészségügyi eszközöket és gyógyszereket is lopott. Amikor éjszakai műszakban dolgozott, több alkalommal ékszereket, készpénzt vett el az idős, magatehetetlen betegektől, jellemzően olyankor, amikor a páciens állapota rosszabbodott. Előfordult, hogy kivette az öntudatlan páciens fülbevalóját vagy lehúzta az aranygyűrűjét.

Egy ilyen eset után az egyik sértettnek a terápiás mennyiséget bizonyosan meghaladó mennyiségű, diazepin hatóanyagú nyugtatót, altatót adott orvosi utasítás nélkül, és azt nem tüntette fel a sértett lázlapján, a beteg pedig benzodiazepinmérgezést kapott.

A férfi az eljárás során 22 vagyon elleni bűncselekményt ismert el, később azonban tagadta azok elkövetését, és az utolsó szó jogán is ártatlanságát hangoztatta.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »