Tiszteletvacsorát adott az államfő Kallós Zoltánnak, Novák Ferencnek és Csukás Istvánnak

Tiszteletvacsorát adott az államfő Kallós Zoltánnak, Novák Ferencnek és Csukás Istvánnak

Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutatót, a Corvin-lánc kitüntetettjét, Novák Ferenc Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfust, rendezőt és Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas költőt, írót szerdán tiszteletvacsorán látta vendégül Áder János köztársasági elnök.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (háttal) a Sándor-palotában, ahol az államfő tiszteletvacsorán látja vendégül Novák Ferenc Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfust, rendezőt, Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutatót, a Corvin-lánc kitüntetettjét és Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas költőt, írót 2016. március 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Kallós Zoltánt 90., Novák Ferencet 85., Csukás Istvánt pedig 80. születésnapja alkalmából hívta meg a Sándor-palotába az államfő.

A tiszteletvacsorák hagyományát Áder János 2012-ben azzal a szándékkal teremtette meg, hogy felhívja a figyelmet a tiszteletre méltó értékek megteremtőire és azokra a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek hozzájárulnak Magyarország hírnevének öregbítéséhez.

Ezeken az alkalmakon a köztársasági elnök körbevezeti vendégeit a Sándor-palota történelmi termein, majd együtt megtekintik az épület teraszáról a kilátást. A tiszteletvacsorákon a legnevesebb magyar éttermek és séfek alkotta négyfogásos menüsort szolgálják fel a vendégeknek.

Az államfő eddig tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül, mások mellett Polgár Judit nemzetközi sakknagymestert, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszót, Buzánszky Jenőt, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett labdarúgót, Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját és Lech Walesa egykori lengyel államfőt is, de meghívást kaptak a Sándor-palotába már Európa-bajnok szakmunkások is.

Legutóbb Törőcsik Marit és Makk Károlyt látta vendégül az államfő tiszteletvacsorán.

MTI

The post Tiszteletvacsorát adott az államfő Kallós Zoltánnak, Novák Ferencnek és Csukás Istvánnak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »