Tisztára akarta mosni a negyvenmilliót

Prostituáltakat futtató bűnszervezet működéséből származó bevétel eredetének eltitkolása miatt indult eljárás egy szegedi férfi ellen, az ügyészség kezdeményezte a pénzmosással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint a férfi 2014 márciusától egy Franciaországban működő, prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet egyik magyar tagjával állt kapcsolatban, aki negyvenmillió forint eredetét kívánta legálissá tenni. A férfi az összeget készpénzben átadta a gyanúsítottnak, aki befizette a megadott bankszámlára, majd ugyanazon a napon adásvételi szerződést kötöttek egy ingatlanról. A gyanúsított a szerződésben negyvenmillió forint foglaló megfizetését vállalta, ám a megállapodásban rögzített határidő lejártáig nem egyenlítette ki a vételár teljes összegét. A gyanúsított ezzel elveszítette a foglalót, és a negyvenmillió forint a férfi tulajdonába került.

A gyanú szerint az adásvételi szerződést eleve azzal a céllal kötötték, hogy a bűnszervezet működéséből származó negyvenmillió forint eredetét elfedjék, a gyanúsított valójában nem akarta megvásárolni az ingatlant. Májusban – egy szintén a bűnszervezettel kapcsolatban álló – szegedi testvérpár ellen indult hasonló eljárás egy fiktív ingatlan-adásvétel miatt.

Márciusban egy francia–magyar nyomozócsoport egyéves munkája eredményeként tizenkét férfit vettek őrizetbe, valamint több százmillió forint értékben készpénzt és vagyontárgyakat foglaltak le. A gyanú szerint egy szegedi család tagjai és hozzájuk kapcsolódó emberek alkotta bűnszervezet tagjai Csongrád megyében beszervezett prostituáltakat futtattak Franciaország több városában, például Bordeaux-ban, Nizzában és Strasbourgban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »