Tiniket zaklatott a magyar edző? – Nem érdekli a botrány

A korábban olimpikon kajak-kenusokat is edző zalai szakember a neten küldözgetett szexuális üzeneteket 13–16 éves lányoknak.

A Blikk szombaton robbantotta az újabb sportbotrányt, és üzenettöredékeket is közölt, amelyeket állítólag az ötvenes éveiben járó szakember küldött fiatal lányoknak. „Nagyon rad vagyok izgulva”, „Nekem igen be jossz es nem igen erdekel hány éves vagy” (sic!) – írja. A bulvárlap információi szerint négy lány kapott a közelmúltban ilyen üzeneteket, a legfiatalabbjuk mindössze 13 éves, és a legidősebb is csak 16 esztendős.

Nem érdekli a botrány, nincs feljelentés

Az edzőnek a neve nem szerepelt a szombati cikkben, de úgy mutatták meg a férfinak az írást, hogy róla írnak. A szakember mindezt egy vállrándítással intézte el – írta hétfői számában a Blikk informátorára hivatkozva.

Az ügyben megszólalt Horváth Gábor a Tényeknek, aki 2000-ben Sydney-ben és 2004-ben Athénban is felállhatott a dobogó legfelső fokára az 1000 méteren diadalmaskodó négyes egység tagjaként. A sportoló két gyermek apjaként érthető megdöbbenéséről számolt be: „amennyiben ez igaz, akkor az ilyen embereket el kell távolítani a sportágból”.

Amíg be nem bizonyosodik valakiről, hogy bűnös, addig megilleti az ártatlanság vélelme, ez az érintett szakember esetében is így van. „Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu ­sportágban” – jelentette ki a szövetség elnöke, Baráth Etele.

A Blikk még a hétvégén megkereste a zalai rendőrséget, ahol azt közölték, hogy az ügyben még nem érkezett feljelentés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »