Tim Kaine szenátort választotta alelnökjelöltjének Hillary Clinton

Tim Kaine szenátort választotta alelnökjelöltjének Hillary Clinton

Egyesült Államok Demokrata Pártjának várható elnökjelöltje támogatóinak küldött üzenetben tudatta döntését, hogy Tim Kaine szenátort választotta alelnökjelöltjének. A bejelentés nem okozott túl nagy meglepetést, hiszen Kaine-t vélték a legesélyesebbnek.

Az 58 éves katolikus politikus korábban Virginia kormányzója és Richmond polgármestere volt.

Járatos a külkapcsolatokban, a hadügyekben, és híres arról, hogy republikánus pártiakkal is együtt tud dolgozni. Mérsékelt, kiegyensúlyozott politikusként tartják számon, és – jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség – ez a kiszámíthatóság jól ellenpontozhatja a Repulikánus Párt sokszor kiszámíthatatlan elnökjelöltjét, Donald Trumpot, aki Mike Pence-t, Indiana állam kormányzóját emelte maga mellé alelnökjelöltnek.

Kaine kiválóan beszél spanyolul, ami sokat segíthet Clintonnak abban, hogy megszerezze a spanyol ajkúak támogatását – elsősorban Floridában, az egyik legfontosabb ingaállamban.

A szenátor megtiszteltetésnek nevezte, hogy Hillary Clintonnak rá esett a választása. Kaine a tervek szerint szombaton Miamiban csatlakozik a Clinton-kampányhoz.

A Demokrata Párt Philadelphiában tartja július 25-én kezdődő négynapos elnökjelölő konvencióját. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »