Tiltakozik a Reagan-család a beteg Reagan elnökről készülő vígjáték miatt

Tiltakozik a Reagan-család a beteg Reagan elnökről készülő vígjáték miatt

A néhai Ronald Reagan családja tiltakozott amiatt, hogy vígjáték készül az egykori amerikai elnökről, amely az elnöksége második ciklusában már betegsége jeleit mutató férfin viccelődik.

 

A Reagan-családot felháborította a tervezett vígjáték, amelyben a néhai elnök szerepét Will Ferrer alakítja.

 

Michael Reagan, az elnök legidősebb fia mikroblogjában a filmtervre reagálva azt írta: “az Alzheimer-kór nem vígjáték, először megfoszt téged önmagadtól, aztán megöl”.

 

Patti Davis, az elnök leánya, Will Ferrellnek címzett nyílt levelet tett közzé. Az újságíró Davis szerint Ferrer valószínűleg tudatlan, nemigen ismeri az Alzheimer-kór és a demencia különféle megnyilvánulási formáinak mibenlétét, és ha többet tudna róla, valószínűleg nem találná humorosnak a témát.

 

A nyílt levélben Patti Davis felidézett néhány emléket az édesapjáról. “Figyeltem, ahogy a félelem elönti apám szemét, azét az emberét, aki soha semmitől nem félt. Hallottam megremegni a hangját, amikor ott állt a nappaliban és azt mondta: +nem tudom, hol vagyok+. Tehetetlenül néztem, ahogy próbált emlékezni, kereste a szavakat, amelyek egyre elérhetetlenebbeké váltak a számára.

 

Tíz hosszú esztendőn keresztül távolodott el mindentől, ami az életét jelentette” – írta nyílt levelében Ronald Reagan lánya. Fontosnak tartotta hozzátenni: “nevettünk is azokban az esztendőkben, de soha nem humorizáltunk”.

 

A Ronald Reaganről készülő moziról a Variety című filmszaklap adott hírt a héten. A vígjátéknak szánt film a második Reagan-elnökség időszakáról szól. Ekkoriban már kezdtek jelentkezni az elnöknél az Alzheimer-kór jelei. A film sztorija szerint az elnök tanácsadói egy fehér házi gyakornokot bíznak meg azzal: győzze meg Reagant, hogy ő nem is elnök, hanem színész, aki éppen az elnököt alakítja.

 

Will Ferrer egyelőre nem reagált a Reagan-család bírálatára.

 

MTI

 

Nyitókép: thewrap.com

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »