Tilos a beteglátogatás a Lévai járás kórházaiban

Tilos a beteglátogatás a Lévai járás kórházaiban

Az Agel csoporthoz tartozó lévai kórházban szeptember 24-től tilos a beteglátogatás. A Lévai járás immár a COVID-automata szerint szeptember 20-tól piros besorolású, így szigorodnak a járványügyi előírások is. A lévai kórház pénteken vezette be a kórházi és az ambuláns ellátást érintő szigorításokat.

Mint Martina Pavlíková, az Agel cégcsoport szóvivője a leviceonline.sk portálnak elmondta:

Mint a szóvivő hozzátette: a péntektől érvényes szigorítások elővigyázatos intézkedések, mely a járványhelyzet gyors ütemű előretörését fékezi meg.

A járási székhelyen működő egészségügyi intézményben jelenleg négy koronavírus fertőzöttet kezelnek, ebből ketten lélegeztető gépen vannak – nyilatkozta a leviceonline.sk portálnak Ján Belanský, a kórház vezetője.

Ugyanakkor megjegyezte: bizonyos feltételek mellett engedélyezett egyes betegek meglátogatása. Ide tartozik a végstádiumú betegek látogatása, valamint a lelkivezető beengedése az ilyen betegekhez.

Hírdetés

Minden beteg, aki tervezett kórházi kezelésre, műtétre érkezik a lévai kórházba koronavírus tesztelést kell végeznie a kezelés megkezdése előtt. Az antigén teszt nem lehet régebbi 24 óránál, a PCR teszt pedig nem haladhatja meg a 72 órát.

A betegeknek a tesztelésre a kórház területén is lehetőségük van. A PCR teszteléshez előre be kell jelentkezni.

Hasonló szigorítások léptek érvénybe a kórház területén működő ambuláns betegellátásban is. Mindazok, akik nincsenek beoltva, illetve nem estek át a betegségen kötelesek tesztelésen részt venni a szakrendelő felkeresése előtt. A kórházhoz tartozó rendelőintézetben folyamatosan lehetőség van az oltakozásra is a hét minden napján.

Az ipolysági kórházban a hét minden napján van lehetőség az antigén tesztelés elvégzésére. A PCR tesztelésre előzetesen kell regisztrálni, és csak bizonyos napokon reggelente végzik el. Immár több hónapja  oltakozás is lehetséges a kórházban. Erre jelenleg hétfőn és pénteken van lehetőség.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »