Tévedésből fejezték le a 12 éves fiút

Hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki az a videó, melyben szíriai felkelők egy fiatal fiút fejeznek le. Az eset már önmagában is felháborító volt, most azonban kiderült: tévedésből gyilkolták meg a fiút.

A videón egy ijedt fiút lehet látni, aki egy teherautó platóján fekszik, körülötte több felkelő áll. A fogvatartói azt állítják, hogy a fiú a kormánypárti al-Kudsz Brigádok tagja – a többségében palesztinokból álló, Szíriában harcoló milícia embere –, és egy nem hivatalos menekülttáborban bukkantak rá Aleppó közelében. Ekkor az egyik felkelő kést szorít a 10-12 éves fiú nyakához, és brutális kegyetlenséggel kivégzi.

Az al-Kudsz azonban közleményében tagadta, hogy a fiúnak bármi köze is lenne a csoportjukhoz. Mint írják, nem rab volt, hanem a családjával élt,„egy volt azok közül a szerencsétlen családok közül, akik a terroristák irányította területeken élnek”– írja a CNN.

Egy másik felkelő csoport, a Nour al-Din Zenky Mozgalom azt írta Facebook-oldalán, hogy „egyedi hiba” történt, és hogy ki fogják vizsgálni az olyan „emberi jogi visszaéléseket, amelyeket megosztanak a közösségi oldalakon”.

A csoport egyike azoknak a csapatoknak, amelyek a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erőkkel harcol. Mint írják, az ilyen visszaélések „csak egyedi hibák, amelyek nem részei az általános gyakorlatuknak vagy politikájuknak.” Az elkövetőket fogva tartják, és bírói testület fogja kivizsgálni az esetet.

Emellett azonban a csoport a nemzetközi közösséget vádolja, amiért “„csendben figyeli az Aszad-rezsim által elkövetett háborús bűnöket, miközben a brutalitás és a bűncselekmények a világ szeme láttára érték el csúcspontjukat.””

Mint írják, a „rezsim gyilkoló gépezete több ezer civil életét követelte Aleppóban és környékén.”

Az Amnesty International szerint a fiatal fiú kivégzése az utolsó „iszonyatos jele volt annak, hogy az ilyen csoportok súlyos visszaéléseket visznek végbe, büntetés nélkül.”

A szíriai állami hírügynökség, a SANA viszont azzal vádolja a Nour al-Din Zenky Mozgalmat, hogy Erdoganon keresztül Törökország támogatását élvezik, így pedig a terrorista zsoldosok könnyen beléphetnek Szíriába a török határon keresztül, és ilyen kegyetlenségeket hajthatnak végre. Törökország az Aszad-rezsim egyik legnagyobb kritikusa.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Videóra vették, ahogy lefejezik a 12 éves fiútLefejezte a vonat, mert a sínek mellett közösültRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: külföld, Szíria, lefejezés, kisfiú, Iszlám Állam, dzsihádista terrorszervezetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »