Tetőfokon a píszí őrület Amerikában: már George Washington is vállalhatatlan

Tetőfokon a píszí őrület Amerikában: már George Washington is vállalhatatlan

Az Alexandria városában működő közösség az egyik legrégibb protestáns gyülekezet az Egyesült Államokban. Templomukban tábla őrzi két prominens tagjuk, George Washington és Robert E. Lee déli tábornok emlékét – de már nem sokáig. Hamarosan el fogják ugyanis távolítani őket, mert egyes hívők számára „kényelmetlenséget” jelenthetnek. A gyülekezet vezetőinek nyilatkozata szerint

ezzel is szeretnék jelezni, hogy „befogadó közösség”. 

Hírdetés

A könföderációs emlékműveket Amerika-szerte egyre több támadás éri, számos helyen már el is távolították őket. Augusztusban az észak-karolinai Durham városában szélsőbalos tüntetők ledöntötték, megrugdosták és leköpdösték a névtelen déli katona szobrát. New York demokrata polgármestere, Bill de Blasio Kolombusz Kristóf szobrának eltávolítását is felvetette, mint, aki a „fehérek uralmát” hozta el a kontinensre. 

Washington azért lóg ki a politkailag korrekt kánonból, mert rabszolgákat tartott – ahogyan 18. században szinte minden vagyonosabb amerikai család. A konzervatív National Rewiew „szégyenletesnek” nevezi az alexandriai gyülekezet döntését, és emlékeztet rá, hogy az ország első elnöke halála előtt felszabadította összes rabszolgáját. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »