Testrészek szerteszét – Kabulban robbantott az ISIL

Az Iszlám Állam véres terrorcselekményt hajtott végre Kabulban. A BBC szerint megközelítőleg 100 ember életveszélyes állapotban van. Az eseményekről tudósító francia AFP szerint, több tucat holtast hever az utcán és “borzasztó vérfürdőt” látott maga körül. A robbanás több embert is szétszaggatott, így testmaradványok hevernek mindenhol.

Magyar Menedék - Badiny

Az afgán fővárosban a hazara kisebbség tagjai közül több százan vonultak utcára, hogy síkra szálljanak a kormány projektje ellen, amelynek keretében villamosvezetékeket húznának keresztül a hazarák Bamijan tartományban fekvő földjein, s ezzel gyakorlatilag tönkretennék a területet.

A túlnyomórészt síita vallású hazarák – akik a 28 milliós afgán népesség nagyjából 10 százalékát teszik ki – már korábban is támadások célkeresztjében álltak, különösen a szunnita tálibok 1996 és 2001 közötti afganisztáni uralma alatt.

Az AP hírügynökség jelentése szerint az Iszlám Állam magára vállalta a támadást, az egészségügyi minisztérium közleménye szerint hatvan ember meghalt és százhatvanan sérültek meg.

(MTI, AFP, BBC)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »