Tessely Zoltán: valótlanságot állít a DK a felcsúti kisvasútról

Tessely Zoltán: valótlanságot állít a DK a felcsúti kisvasútról

Valótlannak nevezte a Demoklratikus Koalíció állításai a felcsúti kisvasútról Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön.

Tessely Zoltán / forrás: 168ora.hu

A politikus – aki egyben Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos – az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a DK székesfehérvári elnökének nyilatkozatára reagált.

Földi Judit bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak, hogy ne épülhessen meg a Felcsút-Bicske-Etyek vonalra tervezett kisvasút, amely “magánbirtokokat és kerteket fog kettévágni”, és az emberek akarata ellenére készül.

Tessely Zoltán azt írta, hogy ezek az állítások nem igazak, mert a Pannónia Szíve program a helyben lakók kezdeményezéseiből jött létre, és a közösségi vasút megépítése “történelmi hagyományokkal rendelkezik”, valamint “éppen a térségben élők közlekedését, napi utazását könnyíti meg”. Kiemelte: a vasút segíti majd a helyben lakók boldogulását, valamint a térség bekapcsolását “az országos turisztikai vérkeringésbe”.

A Pannónia Szíve program további elemei, mint például az út- és kerékpárút-hálózat fejlesztései is a helyben lakók érdekeit szolgálják – jegyezte meg, hozzáfűzve: a DK székesfehérvári elnöke vagy nincs tisztában a program részleteivel, vagy tudatosan félre akarja vezeti a közvéleményt.

MTI

 

The post Tessely Zoltán: valótlanságot állít a DK a felcsúti kisvasútról appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »