Terrortámadásra készültek az elfogott iszlamisták Düsseldorfban – a migrációs útvonalon kényelmesen utazhattak

Őrizetbe vettek csütörtökön Németországban három feltételezett iszlamista terroristát – jelentette a Der Spiegel biztonsági körökre hivatkozva.

A Spiegel Online-on megjelent beszámoló szerint a három férfit a szövetségi legfőbb ügyészség utasítására vették őrizetbe három különböző tartományban. A hatóságok egy Franciaországban előzetes letartóztatásban lévő férfi vallomása alapján feltételezik, hogy az Iszlám Állam megbízásából terrortámadásra készülhettek Düsseldorf belvárosában.

Arra utaló jelek nincsenek, hogy a támadást a közeli jövőben akarták volna végrehajtani.

A négy férfit a hivatalos megfogalmazás szerint bűncselekmény közös elkövetésében való megállapodással gyanúsítják. A csoport három tagját külföldi terrorista szervezetben viselt tagsággal, a negyediket terrorista szervezet támogatásával is gyanúsítják.

A Der Spiegel szerint a feltételezett terrorista sejt két tagja az Iszlám Állam vezetőinek jóváhagyásával 2014-ben Szíriából Törökországba távozott, majd 2015-ben a balkáni migrációs útvonalon Németországba utazott. Németországban rávettek egy harmadik szír férfit, hogy csatlakozzon hozzájuk. A negyedik férfi már 2014 óta Németországban volt, korábban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front robbanószer-szakértője volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »