Terrortámadás Elefántcsontparton, legkevesebb 16 halálos áldozat

Terrortámadás Elefántcsontparton, legkevesebb 16 halálos áldozat

Terrorista támadás ért vasárnap délután egy elefántcsontparti üdülőhelyet, amelyet külföldiek is látogatnak. Az ország elnöke, Alassane Outtara közölte, hogy a támadásnak legkevesebb 16 halálos áldozata van, 14 civil és két katona, továbbá feltehetően hat támadó. A francia külügyminisztérium úgy tudja, hogy egy francia állampolgár is életét vesztette. Francois Hollande francia elnök nyilatkozatában gyáva támadásnak bélyegezte a történteket, hozzátéve, hogy országa még szorosabb fonja az együttműködést szövetségeseivel a terrorizmus elleni harcban.

Szemtanúk elmondása szerint fegyveres kezdtek lövöldözni turistákra az üdülővároskában, Grand-Bassamban. A kormány közölte, hogy a biztonsági erők hat fegyverest lőttek agyon, akik három szállodát is megtámadtak. Grand-Bassam az Atlanti-óceán partján van, 40 kilométerre az afrikai ország gazdasági fővárosának számító Abidjantól.

A támadás elkövetőjeként az al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnya, az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQIM) nevű csoport jelentkezett. Közleményében ugyanakkor az áll, hogy “a csoport három hőse” támadta meg az üdülőhelyet, azaz nem hat fegyveresről van szó, amint azt a kormány közölte. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »