Terrorizmus gyanúja miatt őrizetbe vettek két férfit Belgiumban

Több házkutatást tartottak terrorizmus gyanúja miatt, és két embert őrizetbe vettek a hatóságok pénteken Belgiumban – jelentette a helyi média.

A nyomozók Brüsszel két negyedében, illetve Liege-ben tartottak házkutatást, majd terrorszervezetben való részvétel gyanúja miatt ezt követően kihallgattak három embert, akik közül kettőt őrizetbe vettek – tájékoztatott a Le Soir című belga napilap.

A szövetségi ügyészség azt közölte, hogy a bíróság hamarosan dönteni fog az érintettek előzetes letartóztatásáról.

Sajtóhírek szerint a gyanúsítottak egyike egy 28 éves férfi, aki rendkívül aktív volt a dzsihadisták által előszeretettel használt, titkosított, Telegram nevű üzenetküldő szolgáltatáson, ahol jelezte, hogy merényletet készül elkövetni.

Március 22-én a zaventemi Brüsszeli repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Belgiumban a hatóságok még mindig hármas, azaz súlyos fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, „lehetséges és valószínű” terrortámadás.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »