Terrorizmus elleni harc: Egy belgiumi iszalmista vezérrel végeztek a szíriai kormányerők

A Szíriai Arab Hadsereg végzett az ISIS terrorszervezet egyik belgiumi állampolgárságú harctéri parancsnokával Deir Ezzorban. közölte az almasdarnews.com

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet magas rangú harctéri parancsnokával végzett hétfőn a Szíriai Arab Hadsereg Deir Ezzor tartományban, amikor a jelentések szerint a csoportja támadásba kezdett, hogy elfoglalja a tartományi fővárost.

Egy katonai forrás a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandár állományából közölte, hogy az ISIS terrorista csoport harctéri parancsnokát “Szalaheddin Al-Beldzsiki” néven azonosították, aki egy veterán vahhabita terrorista volt Belgiumból.

Egy nappal Szalaheddin Al-Beldzsiki likvidálása után a Szíriai Fegyveres Erők egy újabb ISIS terrorista harctéri parancsnok, “Szajaf Al-Bakkawi” halálát jelentették, akit “Szajaf Al-Mughrabinak is neveztek.

Al-Bakkawi egy marokkói állampolgár volt, aki az ISIS terrorszervezet “Al-Bitar Zászlólaj” nevű csoportját vezette a Deir Ezzor tartományért vívott csatákban. A vahhabita terrorista vezér haláláról, a beazonosítása után, a Szíriai Fegyveres Erők tájékoztatták a marokkói hatóságokat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »