Terrorizmus – A Jobbik álláspontján múlik az alkotmánymódosítás

Terrorizmus – A Jobbik álláspontján múlik az alkotmánymódosítás

A végleges álláspontját későbbre ígérő Jobbik kivételével valamennyi ellenzéki párt elutasítja a kormány terrorveszélyhelyzetre vonatkozó alaptörvény-módosítási javaslatát. A Fidesz óriási felelőtlenségnek tartaná, ha az országnak az ellenzék miatt le kellene mondania a hadsereg terrorfenyegetettséggel szembeni bevethetőségéről. Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője szerint frakciójuk egyelőre nem alakított ki végleges álláspontot az alaptörvény-módosítás kérdésében, ugyanakkor a “többi ellenzéki párttal szemben nincs zsigeri álláspontja”. Kiemelte, az ország biztonsága érdekében fontosnak tartja, hogy a honvédséget be lehessen vetni a terrorizmussal szemben, ezért a javaslat jelenlegi formájának támogatását javasolja majd képviselőtársainak.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A parlamenti pártok képviselői pénteken az Országgyűlés honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottságainak együttes ülésén vitatták meg az új különleges jogrend alkotmányba foglalását, amelyhez kétharmados parlamenti többségre, így ellenzéki támogatásra is szükség van.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője az ülést követően nem nyilatkozott a sajtónak. Az MTI megkeresésére elmondta, frakciójuk egyelőre nem alakított ki végleges álláspontot az alaptörvény-módosítás kérdésében, ugyanakkor a “többi ellenzéki párttal szemben nincs zsigeri álláspontja”. Kiemelte, az ország biztonsága érdekében fontosnak tartja, hogy a honvédséget be lehessen vetni a terrorizmussal szemben, ezért a javaslat jelenlegi formájának támogatását javasolja majd képviselőtársainak.

Mirkóczki Ádám megjegyezte ugyanakkor, kivárják, hogy a kormányoldal milyen változtatásokat végez még a javaslaton, így például elfogadja-e azon kezdeményezésüket, hogy a terrorveszélyhelyzet kihirdetéséről az Országgyűlés ne a kormány kezdeményezését követő 15 napon belül, hanem haladéktalanul döntsön.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »