„TERRORISTÁK NEM VAGYUNK! Igazságot akarunk!”

„TERRORISTÁK NEM VAGYUNK! Igazságot akarunk!”

Háromszázan tüntettek Beke és Szőcs mellettAzt követelték, hogy engedjék szabadon a merényletkísérlettel vádolt fiatalokat.

Kézdivásárhely főterén, a Gábor Áron-szobornál tüntettek vasárnap délután mintegy háromszázan a merényletkísérlettel vádolt Beke István és Szőcs Zoltán szabadon engedéséért. A szolidaritási megmozdulást a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Minta ifjúsági szervezet rendezte. A tüntetésre több székelyföldi településről érkeztek résztvevők.

A mintegy másfél órás tüntetésen a felszólalók tiltakoztak az ellen, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közösség elleni merényletkísérlettel, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének a kísérletével vádolja Bekét és Szőcsöt, akik fél éve előzetes letartóztatásban vannak. A megmozdulás végén a résztvevők elénekelték a székely és a magyar himnuszt, a tüntetés incidensek nélkül ért véget.

A HVIM és az EMI a múlt héten nyílt levélben szólította fel az Erdélyi Magyar Néppártot, a Magyar Polgári Pártot és az RMDSZ-t, hogy vállaljanak szolidaritást a két fiatallal és vegyenek részt a vasárnapi tüntetésen.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége közleményben támogatta az ifjúsági szervezetek tüntetését.

(fotók: a HVIM Erdély Facebook-oldala)

foter.ro, csubakka, 2016. május 30. hétfő, 08:55

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Erdély, EU, Gúnyhatáron túl, Gondolatok, Hírek, Székelyország Tagged: fasizmus Romániában, magyar ellenes terror Romániában, román vadnacionalizmus és mélybalkán, románok magyargyűlölete


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »