Terrorelhárítási akció volt Párizs környékén

Házkutatást tartottak terrorelhárítási akció keretében csütörtök délután a francia rendőrség elitalakulatai a Párizs közeli Argenteuil-ben, két helyszínen – közölték rendőrségi források.

A rendőrségi akciónak nincs köze a múlt heti 84 áldozatot követelő nizzai terrortámadáshoz.

A házkutatást a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege rendelte el, az akciót a belső hírszerzés munkatársai és a kommandósok együtt hajtották végre.

A francia hírtelevíziók tudósításai szerint az akció egy mecset és egy muszlim könyvesbolt közelében történt, de célpontjai magánszemélyek lakásai és nem intézmények voltak.

Az i-télé hírtelevízió értesülése szerint a bombakereső kutyák és a kommandósok egyelőre sem fegyvert, sem robbanószereket nem találtak, húsz embert előállítottak.

Az akciót egy tervezett erőszakcselekmény miatt érkezett névtelen bejelentés alapján indította a rendőrség. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nyomoz.

A Le Figaro emlékeztet: ugyanebben az elővárosban már március 25-én is lecsaptak a terrorelhárítók, és el is fogtak egy Reda Kriket nevű, dzsihadista kapcsolatokkal rendelkező francia állampolgárt, akinél robbanószert is találtak. Manuel Valls francia miniszterelnök szerint Kriket a nyári Labdarúgó-Európa-bajnokságon készült merényletet elkövetni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »