Terror Európában: volt már ennél sokkal rosszabb is

Terror Európában: volt már ennél sokkal rosszabb is

Húsz év is volt 1970 óta, amikor a terroristák több embert öltek meg Nyugat-Európában, mint tavaly. A Statista gyűjtötte össze az elmúlt évtizedek európai terrortámadásainak adatait, ebből pedig az látszik, hogy hiába a mostani támadások, még így is sokkal nyugodtabb lehet az élet Európában, mint néhány évtizede.

A legtöbb támadás még az 1970-es, 80-as években történt. A legsötétebb év 1988 volt, amikor csak a Lockerbie-merényletben 270-en haltak meg, de 1972 és 1988 között minden évben több európai halt meg terrortámadásokban, mint 2015-ben.

forrás: www.statista.com/chart/4093/people-killed-by-terrorist-attacks-in-western-europe-since-1970/

Az elmúlt évek különösen nyugodtak lehettek volna, ha nincs a néhány nagy vérengzés: ebben az évtizedben szinte minden évben nullához közelített a terrortámadások európai áldozatainak száma – a kivételt 2015 jelentette a párizsi támadásokkal, valamint 2011, a norvégiai mészárlás éve. Nagy változás azonban a korábbiakhoz képest, hogy ezúttal már nem sok kisebb támadás folyik, egyenként akár tucatnyi áldozatot is követelve, mint pár évtizede, hanem nagyon kevés, de annál véresebb terroristaakciót láthatunk.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »