Terror a gyöngyösi iskolában: pénzautomatának használták a gyereket

A fiú vécében verték, halálosan is megfenyegették.

Egy tizenhat éves fiú és fiatalabb társának terrorizálásának hatására szüleitől is pénzt lopott egy fiú – derül ki az ügyészség honlapjáról. 

2016 februárjának utolsó napján, a délelőtti tanítás egyik szünetben, az iskola lépcsőjén megállította a gyermekkorú sértettet, akit a közeli mosdóba vittek, és ott – miközben lökdösték és rugdosták – közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni – írják. Ennek hatására a fiú több részletben átadta nekik a spórolt pénzét, ami azonban napok múltán elfogyott, így a további követeléseknek már nem tudott eleget tenni. Mivel a fenyegetések nem szűntek meg a két másik diák részéről, a sértett – félelmében – otthon a szülei pénzét vette el azért, hogy azt adja oda a zsarolóinak. Erre jellemzően a fiúmosdóban került sor, de az is előfordult, hogy a két elkövető az egyik szünetben a földszinti italautomatánál bántalmazta a teljesítést megtagadó sértettet, akinek a fejét nekiszorították a gépnek, miközben a kézét hátracsavarták, és azzal fenyegették, hogy ha nem viszi a pénzt, akkor „meghal”. Ennek a nyilvánosan elkövetett cselekménynek egy tanár közbelépése vetett véget.

Néhány nap múlva a fiú a szüleinek is beszámolt a megpróbáltatásairól, mialatt sírva bevallotta nekik, hogy a fenyegetések hatására több ezer forinttal meglopta őket. A szülők ezután fordultak a rendőrséghez.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 14. életévét betöltött fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 35.000 Ft erejéig alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást is, tekintettel a bűncselekmény elkövetése folytán bekövetkezett jogtalan vagyongyarapodására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »