Teréz körúti robbanás: emberölési kísérlet miatt nyomoznak

Teréz körúti robbanás: emberölési kísérlet miatt nyomoznak

Emberölési kísérlet miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda az éjszakai Teréz körúti robbanás ügyében. A környéket jelenleg is bűnügyi helyszínelők vizsgálják. A környező utcákat lezárták, de akiket az éjjel kilakoltattak, azokat folyamatosan engedik vissza lakásaikba. A sérült rendőrök állapotáról sincs jelentés, a férfi a lábán, a rendőrnő a fején sebesült meg, mindkettőjüket kórházba szállították.

A Király utca és a Teréz körút sarkán, egy használaton kívüli üzlethelyiségnél robbant az ismeretlen eredetű bomba szombat késő este. „A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek” – erősítette meg Csillag Melinda, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A környéken betörtek az ablakok és sok kocsi is megrongálódott, de tűz nem keletkezett. A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint nem valószínű, hogy gázrobbanás történt.

„Azt gondolom, hogy a rendőrség pontosan tudja, hogy mivel áll szemben, én azt gondolom, hogy az is beszédes, hogy nem beszél senki sem terrorcselekményről. Minimális esélyt adok arra, hogy itt bármiféle szélsőséges dzsihadista szervezet hajtott volna bármit is végre” – fejtette ki Tarjányi Péter.

Egy szemtanú viszont azonnal terrortámadásra gyanakodott. „Legelőször kezdtem félni, hogy esetleg tényleg  azt hallottam, amire gondoltam, és ne adj Isten a terror felüti Magyarországon is a fejét. Megmondom őszintén, hogy ez nekem egy elég régi félelmem, és én folyamatosan tartok ettől, hiszen bizonyos, nem akarok név szerint nevezni terrorszervezeteket, de konkrétan név szerint Magyarországot is megemlítették” – mondta.

A rendőrök a közeli lakásokat is átvizsgálják, a  Blaha Lujza tér és az Oktogon között lezárták a körutat, csak a lakcímkártyával rendelkezőket engedik be otthonaikba.

„A szabadságomat töltöm itt, a sarki hostelben lakom, bulizni indultam volna, épp készülődtem, amikor hirtelen egy nagy robbanást hallottam és az ablakon keresztül valami beesett a szobámba, de az üvegünk nem tört be. Kinéztem az ablakon, akkor láttam egy csomó rendőrautót, tűzoltóautót és sokan voltak az utcán. Sokan kijöttek a hostelben a szobákból is, és senki nem tudta, mi történt” – mesélte egy külföldi nő.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke tárgyszerű tájékoztatást vár a Teréz körúti robbantással kapcsolatban. Molnár Zsolt közleményében azt írta: részletes beszámolót kér a nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésén a hatóságoktól az eddigi vizsgálatok eredményéről és a robbanás lehetséges okairól.

Hivatalos tájékoztatást továbbra sincs – mondta a Hír TV riportere 12 órakor. A HVG.hu-n jelent meg egy olyan feltételezés, hogy a helyszínen láttak egy zacskóval várakozó alakot, akinek esetleg köze lehetett a robbantáshoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »