Teréz körút: muszlim terroristáról szó sincs

Teréz körút: muszlim terroristáról szó sincs

A jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a fővárosi Teréz körúton szombaton történt robbantással kapcsolatban – közölte Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten.

Összeültek a politikusok a hétvégi Teréz körúti robbantás után.

Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülését követően újságíróknak azt mondta: a hétvégi robbantás motivációjáról keveset tudni jelenleg, a nyomozás zajlik, a rendelkezésre álló információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista háttérmotiváció nem valószínűsíthető.

Te itt robbantanál…?Hivatalos tájékoztatás híján csak találgatni tudtak a Teréz körúti robbantás környékén élők, hogy mi is történhetett szombat este egy üresen álló üzlethelyiségben. Maffialeszámolásra, gázrobbanásra, terrorra és politikai machinációra is tippeltek. HELYSZÍNI RIPORT.

A jelek szerint a két rendőr vagy a rendőrség volt a célpont, azonban biztosat keveset tudni – nyomatékosította.

Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta: a robbantásról szóló meghallgatás egyetlen dolgot rögzített, hogy az interneten és a médiában megjelent egyes feltételezéseknek nincs valós alapjuk. Pánikkeltésnek helye nincs – szögezte le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »