Terence Hill gyászbeszéde szinkronizálva még tökéletesebb

Terence Hill gyászbeszéde szinkronizálva még tökéletesebb

Egy hónapja hunyt el a magyarok egyik nagy kedvence, az olasz Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer. 87 éves volt. Június 30-án tartott gyászszertartásán „örökös társa”, Mario Girotti, azaz Terence Hill tartott megrázó beszédet, amelynek eddig csak magyar feliratos változatát ismerhettük.

Az Active Kommunikációs Kft. Bujtor István műtermében elkészült a beszéd szinkronizált verziója is, amelyben – ahogy korábban harmincöt alkalommal – Újréti László volt Hill magyar hangja.

A színész búcsúztatójában úgy fogalmazott: rájött, nem volt véletlen a megismerkedésük sem. Spanyolországban, Almeríában forgatták a Nincs bocsánat című filmet, rögtön egy verekedős jelenettel indítottak. Itt dolgozták ki a legendás, vállra mért ütést is, Hill elmondása szerint ezt a fajta esést vitték tovább Az ördög jobb és bal keze című műbe is. Amikor Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli felhívta, és elmondta neki, hogy meghalt az édesapja, éppen Almeríában volt, ugyanazon a helyen. „A kezdet és a vég… A bánat, a zavarodottság és a fájdalom után hirtelen nyugalom fogott el, amit nem tudtam megmagyarázni. Már-már öröm. Megértettem, semmi sem történik véletlenül, hogy az élet örök, és Bud már az öröklét örömében van. És tudom, hogy amikor legközelebb találkozunk, megyek majd vele szemben, meglátjuk egymást, neki ott a nyereg a vállán, és azt mondja majd: »de hát mi sohasem veszekedtünk«.”

A gyászmise után Bud Spencer filmjeinek betétdalai szóltak. Mi ebben a cikkünkben emlékeztünk meg a legendáról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »