Terebélyesedik az amerikai szoftvercég Debrecenben

Terebélyesedik az amerikai szoftvercég Debrecenben

Kormányzati támogatással fejleszt egy amerikai szoftvercég Debrecenben. Az új üzemcsarnok több mint 200 embernek ad majd munkát a hajdúsági városban.

2001-ben Debrecenben nyitotta meg első tengerentúli üzemét a National Instruments. Az amerikai szoftvergyártó cég a magasan képzett munkaerő miatt választotta annak idején Magyarországot.

„Amikor elhatároztuk, hogy üzemet hozunk létre itt Debrecenben, hogy egyszerűbben kiszolgáljuk az európai partnereinket. Volt egy felső határa annak, hogy hány dolgozót alkalmazunk. Ez akkor 400 dolgozó volt” – mondta Alex Davern, a vállalat alelnöke.

Mára megháromszorozódott a debreceni gyárban foglalkoztatottak száma, ami két éven belül tovább emelkedik. A jubileumi ünnepségen jelentették be, hogy 5 és fél milliárd forintból új üzemcsarnokot építenek 210 új munkahellyel.

„Elértük az év elején meghirdetett célt, hiszen a mai bejelentéssel, amit alelnök úr megtett, már több mint 2100 új munkahelyet hoztunk létre ebben az évben, és az évnek még nincs vége” – emelte ki Papp László polgármester.

A beruházáshoz a kormány fejlesztési támogatást ad – jelentette be a külgazdasági miniszter helyettese. „Csak idén 13 újabb beruházást tudtak véghezvinni az Amerikai Egyesült Államokból. Az USA egyébként Magyarországnak az Európai Unión kívüli legnagyobb befektetője, és második legnagyobb kereskedelmi partnere. Tehát borzasztó fontos számunkra ez a kapcsolat” – hangsúlyozta Szabó László.

A National Instruments minden debreceni iskolának robotkészletet ajándékoz, hogy elősegítse a szakemberek utánpótlását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »