Tényi István is feljelentést tett az 56-os dal miatt

A feljelentéseiről híres pedagógus, az V. kerületi Fidesz tagja Desmond Child dalát is felvette a listájára, miután továbbra sem lehet tudni, mi került 50 millió forintba a forradalom évfordulójára készült popdalon. Korábban a szerző, Desmond Child is azt mondta: nem fogadott el honoráriumot a dalért. A zenét évekkel korábban a miami sportcsapatok tiszteletére írta.

A Jobbikos Dúró Dóra után Tényi István is bejelentést tett az 56-os dal ügyében – ezt Tényi István közölte lapunkkal csütörtökön. Tényi a VI. Kerületi Ügyészséghez fordult, mert úgy véli: az ügyben felmerülhet a hűtlen kezelés gyanúja. Az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri. Korábban már az Együtt is jelezte: feljelentést fognak tenni.

Egyelőre nem lehet tudni, mi került ötven millió forintba egyetlen dal felvételén, miután Desmond Child elmondása szerint  nem fogadott el honoráriumot, ingyen, hazafiasságból bocsátotta a magyar  állam rendelkezésére – legalábbis ezt mondta el egy videóüzenetben, amelyet később eltávolított a közösségi oldaláról. Tallai Gábor, az 56-os emlékévet szervező Terror Háza Múzeum programigazgatója ezzel szemben azt állította a Népszabadságnak: kapott honoráriumot a szerző.

A lapunknak nyilatkozó szakértők valószínűtlennek tartották, hogy egyetlen dal felvétele ennyibe kerüljön, a költségek a legvadabb, nyilvánvalóan túlzó számítás szerint is megállnak tízmillió forintnál. A Terror Háza Múzeum azt írta lapunk közérdekű adatigénylésére: még nem kötötték meg a szerződéseket. Így továbbra sem lehet tudni, mire költötték a dalra szánt 50 millió forintot az 56-os emlékév szervezői. Az Egy szabad országért című dal minden esetre már kész van, sőt a videoklipje is megtekinthető:

Tényi István pedagógus, a belvárosi Fidesz tagja az általa tett, valószínűleg rekordszámú fel-és bejelentésekről ismert; ezek nem mindegyikében indult nyomozás. A magyartanár Tényi először akkor került a figyelem középpontjába, amikor a Norvég Civil Alaptól kapott támogatások felhasználása miatt feljelentette a pénzeket kezelő Ökotárs Alapítványt, ellenük nyomozás is indult.

Később több bejelentést is tett egykori munkahelye, a Szegényeket és Rászorultakat Segítő Alapítvány (Szersa) iskolájának működésével kapcsolatban – a hatóság vizsgálódott is, az intézményt később bezárták. De politikai hovatartozásra tekintet nélkül feljelentett még számos személyt és szervezetet: az Országos Roma Önkormányzatot, a Millát, a netadó elleni tüntetések szervezőit, Kulcsár Gergely jobbikos képviselőt, az Együtt-öt, a CÖF-öt, Portik Tamást, Rogán Antalt és több újságot is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »