Telt ház, szurkolói felvonulás lesz

Telt ház, szurkolói felvonulás lesz

A Mol-Pick Szeged honlapja szerint minden jegy elkelt a szombati Szeged–Veszprémre, a szurkolók pedig a Széchenyi térről felvonulást tartanak 13.30-as kezdettel, vagyis másfél órával a bajnoki aranyról döntő kézilabdameccs kezdete előtt. Közvetlenül a csata előtt az 1996-os, első szegedi bajnokcsapatot köszönthetik a drukkerek.

A második, egyben a legutolsó aranyát a bajnokságban 2007-ben nyerte a Szeged, és azóta sem volt akkora esélye a Veszprém megelőzésére, mint most. Nem mintha az MVM Veszprém gyengült volna, a dunántúli együttes május végén a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is érdekelt. Csakhogy a legutóbbi hétvégén otthonában mindössze 30–29-re győzte le Tisza-parti riválisát, így a kiírás értelmében a szegedi visszavágón már kétgólos hazai siker is trónfosztást jelentene.

Ha azonban csak egy góllal nyer a Szeged, pontszámban hiába éri utol a hatcsapatos rájátszás utolsó fordulójában a Veszprémet, rosszabb gólkülönbsége miatt megint a második helyre szorul. Az egymás elleni eredménynél ugyanis az idegenben szerzett gólokat nem veszik figyelembe – tegyük hozzá, a futballal szemben ezeket kézilabdában amúgy sem szerencsés számításba venni.

A tavaszi Magyar Kupa-döntő után – amelyet Debrecenben hétméteresekkel nyert meg a Veszprém, és amelyen a szegedi Carlos Pastor edző fellökte a Veszprémet irányító Xavier Sabatét – mindenesetre forró hangulatú bajnoki döntőre lehet számítani.

A szócsata, üzengetés azóta is tart a spanyol és a katalán tréner között, legutóbb, a 30–29-es veszprémi meccs után Sabaté folytatta. Többek között így nyilatkozott a Veszprém honlapján:

„A Szeged nagy nyomást helyezett a játékvezetésre a Magyar Kupa-döntő óta, aminek úgy érzem, meg is lett az eredménye. Mi ilyet sosem tettünk, és továbbra sem fogunk.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »