Teljessé vált a torockói Double Rise programja

Teljessé vált a torockói Double Rise programja

Változatos zenei, kulturális felhozatallal várja a résztvevőket a Fehér megyei Torockón a június 30. és július 3 között szervezendő Double Rise, Erdély első összművészeti fesztiválja. 

dori521_b

A szervezők közölték, a fellépő zenekarok sora teljessé vált, olyan nevekkel bővült, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Soerii&Poolek, a 30Y, a Budapest Voices, a Ripoff Raskolnikov, a Jónás Vera Experiment, a Bin Jip és Baricz Gergő.

„Fontosnak tartjuk a környezetünkben élő és tevékenykedő együttesek bemutatását, így fellép a marosvásárhelyi Jazzybit, valamint a kolozsvári Whisperblast, Funkorporation és Jazzybirds is. Az összművészeti megnevezés azt jelenti, hogy a fesztiválon lesz színház, képzőművészet, slam poetry, kézművesség, irodalom is. A programok Torockó területén különböző helyszíneken, udvarokon rendezkednek be” – közölték a szervezők.

A Folkudvarban a nappali, családoknak és gyerekeknek szóló programok, tánctanítás mellett Magyarország és Erdély legkedveltebb népzenei bandái szórakoztatják a mulatni vágyókat. Itt lesz a Parno Graszt, Szalonna és bandája, a Tárkány művek, a Tokos zenekar, a Buda Folk Band, a Góbé zenekar, a Harmadik zenekar, a Fölszállott a páva tehetségkutató művészei is gálaműsort hoznak a fesztiválra.

A Költőfészekben irodalmi, illetve színházi programok keretében költők, írók érkeznek, felolvasóestek, improvizációs színházi előadás teszi teljessé az összművészeti felhozatalt, de a slam poetry fenegyerekei is bemutatkoznak. A Márton Áron emlékév kapcsán a torockói Duna-házban nyílik a Márton Áron Agora, ahol közéleti, vallási és oktatási kérdéseket lehet megvitatni meghívott szakemberekkel.

A Bulisátor a koncertek utáni szórakozásnak ad teret: itt zenél többek közt a Tesco Disco, Dodo és Fishman is. Az aktívabb fesztiválozóknak torockói túrákkal, siklóernyőzéssel is kedveskednek a szervezők. Aki Torockóra látogat a Double Rise idején, a labdarugó Európa-bajnokságról sem marad le, valamennyi meccset közösen szurkolva lehet nyomon követni az Eb-sátorban. A kicsiket gyermekmegőrzővel, vagyis fesztiválóvodával várják, népmesevetítéssel, népi játékokkal, gyermekelődásokkal, hangszerbemutatóval szórakoztatják este 10 óráig.

A fesztiválra már napijegyet is lehet váltani, a 0. napra (csütörtök) 30 lejért, a többi napra pedig 40 lejért a fesztivál honlapján. A négynapos bérletet most ismételten kedvezményes áron lehet megvásárolni június 4-ig: a kemping nélküli bérletek 109 lejbe, a kempinges bérletek 129 lejbe kerülnek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »