Teljes nyílt háború az angol nyelvű orosz sajtót megfojtani akaró Washington és Moszkva között

Teljes nyílt háború az angol nyelvű orosz sajtót megfojtani akaró Washington és Moszkva között

Moszkva készen áll arra, hogy megtorló intézkedéseket hozzon, amiért az amerikai kormány arra kényszeríti az Egyesült Államokban működő orosz  Russia Today America nevű angol nyelvű tévéhálózatot, hogy külföldi ügynökként regisztráltassa magát, mégpedig november 13-i,  jövő hétfői határidővel, amit a tévé főszerkesztője, Margarita Szimonján „emberevő határidőnek” nevezett. Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte, már a jövő héttől kezdődően visszavágnak az amerikai kormánynak. Zaharova elmondta, a tévé bezárására irányuló lépés egyértelműen azt mutatja, hogy Washington megrettent, amiért a Russia Today világszerte egyre népszerűbb, jelenti maga a Russia Today.

A nyugati sajtó számára rendkívül kínos találkozóra kerül sor november 15-én, szerdán, Bécsben, ahol az e sajtónak korábban dolgozó munkatársai pakolnak ki arról, hogy miért nem mondhatják ki az igazságot. Felszólal többet között az osztrák APA hírügynökség és a BBC tudósítója is. Az Unzensuriert, azaz „cenzúra nélkül” nevet viselő osztrák hírportál jelentése szerint szó lesz arról, hogy milyen módon van összefonódva a függetlennek nevezett média a konszernekkel, bankokkal és kormányzati hirdetésekkel.

Az orosz Sputnik News hírügynökség interjút készített Russel Fosterrel, a világ élvonalába tartozó londoni King’s College Európai és Nemzetközi Tanulmányok tanszéke professzorával arról, hogy a német védelmi minisztérium napokban kiszivárgott előrejelzése szerint az Európai Unió 2040-ig összeomolhat. Az összeomlás ott felsorolt hat oka közül az egyik az, hogy az EU keleti tagországai az Eurázsiai Gazdasági Unió egy bővített változatához csatlakozhatnak.  Az egyetemi tanár elmondta, hogy  Emmanuel Macron francia elnök és Jean-Claude Juncker uniós bizottsági elnök több uniós integrációt követelő sürgetése totálisan ütközik az unióval szemben mind kritikusabb európai népek választásokon kifejezett akaratával, ugyanis az Unióban egyre másra nyernek euroszkeptikus pártok.

Hírdetés

(Echo TV nemzetközi sajtószemléjéből, ma először 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »