Telik az idő, és egyre csúnyább a Quaestor-botrány

Telik az idő, és egyre csúnyább a Quaestor-botrány

Minél több idő telik el a Quaestor-botrány óta, annál sötétebbek az ügy részletei, a kép egyre zavarosabb – mondta Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő szombati sajtótájékoztatóján, hozzátéve: Tarsoly Csaba nyilatkozata és az N1TV műsora „súlyos részleteket mutatott meg az ügyből”.

Az ellenzéki párt politikusa szerint valószínűnek látszik, hogy a magyar kormány egyes tagjai, vagy akár Orbán Viktor miniszterelnök is jelentős szerepet játszott a Quaestor-csődben.

A képviselő emlékeztetett, hogy a csőd előtti napokban jelentős összegeket vontak ki a befektetők, köztük a Magyar Kereskedőház Zrt. is.

„Kíváncsiak lennének az utolsó két hét kifizetés listájára, gondolom akkor még több fideszessel találkozhatnánk”

– mondta Szilágyi, aki szerint egyértelmű, hogy bennfentes információkkal rendelkeztek egyes kormányközeli személyek. Úgy vélte, hogy ezek a körök a megmaradt vagyonra pályáznak.

Szilágyi György szerint ki kell vizsgálni Orbán Viktor kapcsolatát Tarsoly Csabával és az N1TV által bemutatott Puska Péterrel, a Magyar Nemzeti Banktól is választ várnak arra, miért nem tárták fel a brókercégek működése mögötti problémákat.

A képviselő feltette a kérdést, hogy

ha az N1TV fel tudta tárni Puska Péter személyét, akkor az ügyészségnek ez miért nem sikerült.

A politikus tudni szeretné, kihallgatták-e Puskát, s ha nem akkor miért nem, ha igen, akkor pedig mit mondott. Hozzátette: elvárható a magyar kormánytól és Orbán Viktortól, az ügyben felmerülő kérdésekre nyíltan válaszoljanak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »