Teleki Pálra emlékeznek holnap Balatonbogláron

Teleki Pálra emlékeznek holnap Balatonbogláron

Teleki Pál halálának 75. évfordulója alkalmából, a miniszterelnök munkásságára, szellemiségére és lengyelekért tett fáradhatatlan munkájára emlékeznek.

A Nemzeti Fórum, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért (IKON) és a lakiteleki Népfőiskola Csengey Dénes Vándoregyetemének szervezésében, 2016. július 30-án (szombaton) 13.00 órakor Teleki Pál Emlékkonferenciát tartanak.

Teleki Pál halálának 75. évfordulója alkalmából, a miniszterelnök munkásságára, szellemiségére és lengyelekért tett fáradhatatlan munkájára emlékeznek Balatonbogláron a Fischl-házban.

Köszöntőt mond: Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. Az emlékkonferencián előadást tart: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke; Szalai Attila diplomata, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) külsős munkatársa; Grzegorz Łubczyk diplomata, Lengyelország volt nagykövete; Dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója; Dr. Rónayné Slaba Ewa Maria, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke; Kiss Gy. Csaba, a Varsói Magyar Tanszék professzora, a RETÖRKI külsős munkatársa; Latala-Ziêba Lucyna, a Piwnicznai Lengyel–Magyar Társaság elnöke; Nagy Dóra, az IKON elnöke. A konferencián részt vesznek az egykori boglári Lengyel Gimnáziumban tanuló diákok.

A konferenciát megelőzően 2016. július 30-án (szombaton) 10.00 órakor Teleki Pál szobránál (Templom u. 1.) Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke vezetésével néma főhajtással tisztelgnek a miniszterelnök emléke előtt és elhelyezik koszorúikat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »