Tél a Hargita megyei országutakon

Tél a Hargita megyei országutakon

Havas útviszonyok jellemzik Hargita megye több országútját, az útügyiek már dolgoznak a problémás szakaszokon, viszont nem árt óvatosan közlekedni.

16_bucsin_02_bHavas út a Bucsinon. Fotók: Facebook/Udvarhelyszéki Közlekedési Infó

A csúszásmentesítés problémák nélkül zajlik, eddig nem jelentettek felénk semmilyen balesetet – mondta el lapunknak Cătălin Romanescu. Az országos útügyi igazgatóság Hargita megyei igazgatója ugyanakkor felhívta az autóvezetők figyelmét, hogy Hargita megyében immár elengedhetetlen a téli gumiabroncsok használata.

16_bucsin_01_bA Bucsin hétfőn délelőtt

Az esős csapadék egyébként az éjszaka folyamán váltott át havazásra, így kétcentiméteres hóréteg alakult ki Maroshévíz és Borszék között a 15-ös országúton, illetve Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között a 12C országúton. Picivel nagyobb, háromcentis volt a hó Csíkszéken, Gyimesfelsőlok területén a 12-es országúton, illetve négycentis a Bucsinon (13B országút, Parajd és Gyergyószentmiklós között) – jelentik az útügyiek.

16_csik_udv_02_bMegállt a hó az úton Székelyudvarhely és Csíkszereda között

Autóvezetők tájékoztatása szerint Székelyudvarhely és Csíkszereda között is megállt a hó az úton, viszont már takarítják, hókotrót is láttak munka közben a sofőrök.

16_csik_udv_01_bSzékelyudvarhely irányából Csíkszereda felé egy kidőlt fa is nehezítette a közlekedést

Az országutakra kivezényelt szakemberek mintegy 35 tonna csúszásmentesítő anyagot használtak fel hétfőn.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »