Tehetetlenek a no-go zónákban a svéd rendőrök

Tehetetlenek a no-go zónákban a svéd rendőrök

Egyre nagyobb terhet jelentenek a migránsok a legliberálisabb bevándorlásügyi törvényeket alkalmazó Svédországnak. A legfrissebb rendőri jelentés szerint megugrott az ország no-go zónáinak száma, a rendőrségnél öt tisztből négy pedig legszívesebben szakmát váltana.

Immár 55 olyan veszélyeztetett terület található Svédországban, ahol a rendőrök óriási problémákba ütköznek, mikor megpróbálják betartatni a törvényeket – írja a Kronen Zeitung című osztrák lap egy friss rendőri jelentés alapján, amelyben az is szerepel, hogy a rendőrség is beismerte, hogy egyes területeken már nem ők irányítanak.

A megszaporodott no-go zónákat három kategóriába sorolták. A “törvényen kívüli területek” veszélyességét aszerint rangsorolták, hogy a rendőröknek milyen rizikóval jár a járőrözés és a rendőri intézkedés.

Már nem a rendőrök irányítanak – és ezt be is vallották

Februárban még csak 50 ilyen területet tartottak számon, azonban őszre ez a szám 55-re nőtt – szerepel egy múlt heti svéd bűnüldözési jelentésben. A legfrissebb adatok szerint a rendőrök úgy gondolják, hogy a veszélyes területeken már esélyük sincs a törvények betartására.

Naponta átlagosan 3 tiszt adja be a felmondását, a belső jelentés szerint 5 rendőrből 4 legszívesebben feladná karrierjét és szakmát váltana.

“Nagy bajban vagyunk. A kollégáink közül rengetegen felmondtak már. A legtöbben a munkakörülmények drasztikus romlása miatt adják fel és keresnek más szakmát” – jelentette be Peter Larsson rendőrségi szóvivő a norvég NRK rádióban.

Amikor a rendőrök belépnek a no-go zónákba, könnyedén verbális támadás áldozataivá válhatnak, és kövekkel is megdobálhatják őket. Rendőrautójukat nagy valószínűséggel ellopják vagy felgyújtják.

Nyomozás helyett tűzoltás

A rendőrök már nem oldanak meg bűnügyeket, mert idejük javát azzal töltik, hogy különböző incidensekhez rohannak ki.

A veszélyeztetett területeken a bűnözés is virágzik. A rendőri jelentés szerint a vandalizmus, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, a szexuális bántalmazás és a fegyveres támadások a no-go zónák leggyakoribb törvénysértései.

Malmöben, Svédország harmadik legnagyobb városában például 70 autót gyújtottak fel pár nap alatt. A rendőrök mindössze egy feltételezett elkövetőt fogtak el a nyomozást követően.

A rendőri jelentés ellentmond a budapesti svéd nagykövet korábbi nyilatkozatának. Nicolas Trouvé a 444.hu hírportál megkeresésére válaszolva azt mondta: „ilyen zónák, bárhogy is nevezzük azokat, nincsenek Svédországban. A svéd jogállam az ország egész területén képes szavatolni állampolgárai biztonságát”.

forrás: Kronen Zeitung / hirado.hu

The post Tehetetlenek a no-go zónákban a svéd rendőrök appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »